Miska rozmačkaného avokáda s troškou pepře a soli a kousek celozrnného chleba je pro mě naprosto senzační večeře. Když vím, že budu mít dlouhé dopoledne tak i snídaně. Opravdu si na avokádu umím pochutnat. Je to sice trochu zamaskovaná kalorická bomba, ale stojí to za to. Obsahuje rostlinné tuky, až 15 g ve 100 gramech a také vitamín mimo jiné C, E, B5.
Někd si dělám takovou vlastní verzi guacamole, ale neříkám tomu tak. Prostě do misky s avokádem rozmačkám i vajíčko, uvařené na tvrdo. Ani to nemusím zakapávat citronovou šťávou, protože to sním tak rychle, že to určitě nestihne nijak zoxidovat a změnit barvu.
Mám vyzkoušeno, že mně avokádo vyhovuje i jako svačina, tak hodinu až hodinu a půl před běžeckým tréninkem. Ale to si musí každý vyzkoušet sám.